Plumpa innom en blogg i helgen - og fant et innlegg om hvordan man lager islykt (uten is):)
Man tager :
|
Eggehvite og sukker (vi brukte kun eggehvite fra 1 egg til 6glass)
|
|
Hell eggehvite oppi glasset
|
|
Rist, vri og vend for å få eggehvite på hele innsiden. Hell ut det som blir til overs. |
|
Hell i sukker. Jeg fant ut det var best å ta litt å litt, først dekker jeg bunnen, så ristet/vendte jeg på glasset.
|
|
Og VIPS, så har du et glass som ser ut som det er rim på el. frossent!
|
|
GENIALT! Og lettvint. Du kan velge selv om du vil bruke lykten slik den er nå uten pynt, men det går også ann å feste på en blondesløyte, el. lime serviett på . Da trenger du også decoupage lim:
|
|
Klipp/riv ønsket motiv, husk å da av lagene på servietten slik at du KUN bruker det ytterste!
VOILA :
HER ER MIN FØRSTE LYKT! (ble litt skrukkete serviett, men det sees kun på nært hold;)) |
|
Her er min og Anette sin i lag |
|
Gir en varm og god glød |
Her har jeg plassert min i hylla i stua:
Vi lagde 6 glass i går kveld, så vi ble nok litt hekta ja.. Så nå er det bare å gå på jakt etter tomme Hapå, syltetøy, honning,rødbet,sylteagur osv. glass! Lykke til!
6 kommentarer:
Hei...
Så superflotte disse lyktene er :-)
Må bare spørre deg om ikke sukret smelter når det er lys nedi ?
Det var det jeg trodde også, men de gjorde ikke det i går kveld når vi hadde de tent!! Jeg hadde litt for mye sukker i bunn på den ene slik at telyset ble stående skjevt og rant ut, så det der viktig å ta bunnen først med bare litt sukker!! Jeg vet ikke om det vil smelte dersom vi har store glass med kubbelys i, men... Det stivnet ganske kjapt !
Så utrolig bra for de var virkelig superflotte :-)....
Lærte nettopp nettopp at sukker ikke smelter før 160C ;)
Så fine de ble - dette var et kjempetriks :-) Ha en fin dag
Britt Helen
Wonderwoman, du har gjort det igjen! :) Eit flott bidrag til Suldals klimaplan. Gjenbruk, så slepp me å så av lyspærene heile tida :) flotte lys!!
Legg inn en kommentar