tirsdag 30. november 2010

Siste dag i november

og 8,2 minusgrader---brrrr!! 
Tenk, i morgen er det første desember. Unger gleder seg til julekalender(og har ikke i tankene hvor stort hodebry dette er for de voksne som skal prøve å få NOEN fornuftige gaver oppi) ,  - de gleder seg til juletrefester(som selvsagt de voksne MÅ være med på enten de vil eller ei siden avkommet skal opptre) - så er det selvsagt JULAFTEN!! Den store avslutningen.... Hva får jeg i år??
Nå er barna mine så store, at det begynner faktisk å bli vanskelig å kjøpe gaver, de har jo egentlig alt de trenger- hva gir man til en jente på 12år, gutt som blir 18 år 18 desember!!(6dager før julaften) - og så er det eldstemann på 20 år .(som bor hos svigers, så kan jo ikke kjøpe masse ting til event. egen lelighet så lenge det må lagres hos dem)

Dette året var alt klappet og klart, og julegavene ferdig i GOD tid.. Så kom jeg på han som blir 18 år, eldstemann fikk jo en litt dyrere gave når han fylte 18 - og vi kan jo ikke gjøre forskjell kan vi vel??
Så da måtte mor i tankeboksen -igjen!Men NÅ er det klappet og klart, og nå kan både 18årsdag og jul komme - jeg er FERDIG!

Tror vi voksne må bli flinkere til å stresse ned før jul, man trenger ikke full nedvask av hele huset ,
A. For det første er dette en tradisjon som stammer fra når mødrene var husmødre, og ikke i annen jobb(selv om de hadde mer enn heldagsjobb)
B.For det andre er det mørkt om kveldene, så ingen ser hvordan tak og vegger ser ut likavel(er det noen som kikker på slike ting når de er hos andre?? )

Fikk noen gode tips i et ukeblad nå, ang. julegjester(forsåvidt kan denne gjelde hele året)og dårlig tid:
* Hvis du IKKE rekker å vaske gulvene, støvsug rommene som skal være i bruk
*Rydd trapp og inngangsparti(husk, dette er førsteinntrykket) - og pynt med en krans, lys
*Sett en skål grønnsåpe under sofan
*Tørk støv i rommet dere skal oppholde dere
*Vask badet dere skal bruke(engangsklutene er ypperlige). Vask vasken og benken ekstra godt, gnikk ekstra på krana så denne skinner! Sett fram duftlys og rene håndkler (ta vekk klærne dine)
*Lukk dørene inn til rom som ikke er i bruk
*Demp den elektriske belysningen,og tenn telys - dette skaper stemning

Håper disse tipsene kan være litt til hjelp om du sliter med tidsklemma nå før jul!

1 kommentar:

liv midt i livet sa...

Ei skål med grønnsåpe gjør susen kvar helg heile året. Det trikset har eg praktisert i mange år;)
Et annet godt råd. Sett fram ei skål med eddikk om du har hatt fest med røyking innomhus :)