søndag 10. april 2011

Søndagsblues

SØNDAG! Denne dagen er for mange hviledag, familiedag - el. siste sjangs å få orden i huset før ny arbeidsuke !;) Søndagen var nok mer "hellig" som hviledag før, da far var på arbeid og mor styrte heimen. Samfunnet har forandret seg, begge er i arbeid, og både barn og voksne har timeplanen fylt opp med trening,hobbyer og fritidsaktivietet. Da er det ikke lett å få kabalen til å gå opp!!

Tenk hvor priviligerte husmødrene var - med hjemmet som arbeidsplass! De satte sin ære i holde hjemmet i stand, oppdra barn - og møte ektemannen med hjemmelaget middag ;) (og etter middag, tok mor oppvasken mens far hvilte - det er en annen sak) . Det viktigste av alt, de hadde TID til dette.


JEG er ingen husmor, vet ikke hvor de genene ble av , for mamma er en racer med husarbeid, baking, strikking og sying. Jeg kan bake enkle ting, jeg kan vaske, støvsuge og tørke støv, jeg kan strikke på retta  - men that`s it! Når ungene var små, var jeg hjemme det første året deres. Da var det barnet som stod i fokus, og jeg nøt hvert sekund. Samtidigt var det herlig når jeg fikk begynne på jobb igjen, rett og slett fordi jeg ikke er av den sorten som "bare" kan gå hjemme og være husmor og mamma! Jeg misunner dem som med hånden på hjertet kan si at de aldri kunne tenkt seg å være i jobb - og er husmødre på heltid. Det er ikke bare en heltidsjobb for å få alt til å gå på skinner, spesielt ikke i disse dager hvor timeplanene er fylt opp.



På en måte var det nok bedre før. Føler alt er et jag og mas og slit, alle er på vei til et eller annet. . Foreldre får nesten ikke tid sammen, ut dørene grytidlig om morgenene, levere barn i barnehage skole før jobb. Etter jobb er det å styrte på butikken, hive noe middag i handlekorta - hente barn, lage middag, spise middag, fotball, håndball, turn,dans,korps, - lekselesing, kveldsmat, legge barn, prøve å få orden i kaoset før man selv stuper i seng. Heldigvis har vi aldri hatt dette stresset, er det fordi vi bor på "landet"? Er det mer stress i byene?
Tja, det finns nok mer alternativer der, både for voksne og barn.


Og oppi alt dette, så skal vi pigadø være sunne, vakre, forståelsesfulle og sexy!

Ukebladene tyter om kost tilskuddene vi bare MÅ ta for å bli spreke,unge, vakre,full av energi og 20 år yngre. Vi leser om fantastiske kurer som gjør at vi mister 5kg på en uke(hvorfor står det ikke at man går opp 7kg når kuren er ferdig?). Leser tips om hvordan ta vare på forholdet bla bla bla.. Er det noe rart en stakkar blir forvirret? Ideal kvinnen , finnes hun? Hvem skaper idealene? Jo, ukebladene og motepressen. Det eneste de klarer er å få oss i enda dårligere humør, og litt mer mislykket..


  Husk da på, at i ALLE motemagasin er bildene fikset på, ingen av modellene ser slik ut i virkeligheten. Tenk alt du kan gjøre med photoshop - det er det motebransjen gjør! Kviser, linjer blir slettet ut, bena strekkes ut, midjemålet minskes, osv. Juks og fanteri.



Nei, nå ble det visst fullstendig avsporing her -  det var søndagsrutiner, famile og  husmødre som EGENTLIG stod på timeplanen, men men... Sånn går det når man blir engasjert. 

Ønsker deg og dine en riktig god søndag enten du er til sjøs, på fjellet, i godstolen med strikketøyet, på tur i skog og mark, på hodet i vaskebøtta, bretter klær på vaskerommet, snubler i leker, koser deg med en film og en kopp te, er ute i hagen, skifter bæsjebleie, leker med barna, hiver ut tepper, tegner, sitter foran pcèn (HAHA, tok deg på fersken der ja ;)) , eller hva du enn måtte gjøre!! 

NYT DAGEN,DEN ER DIN! 


1 kommentar:

Fragola sa...

Hehe;-) ferska der, ja.
Bra innlegg. :-)