tirsdag 29. november 2011

Smerte

savn - lengsel - anger - sorg - knust hjerte og sjel - vondt i magen - sliten -gnisten borte !


At det skulle gjøre så utroligt vondt..... Har ikke vært oppe å sett graven din enda, klarer ikke. Vi skal pynte med fine elvesteiner og plante et hjerte. Savner deg så utroligt det gjør vondt, har anger for at jeg tok deg med til dyrlegen selv om det var for at du skulle slippe å få mer smerter.Håper du forstod at jeg elsker deg og at jeg ikke ville bli kvitt deg... Kom tilbake! 


søndag 27. november 2011

1 søndag i advent

føles meningsløst nå uten Findus... I dag tvingte jeg meg selv til å gå gjennom ALLE eskene med julepynt, i redsel for å måtte sitte ned og tankene kom... Jeg kan gå forbi bildet av han på kjøleskapet og smile sånn som jeg alltid har gjort, for så å se bort på stolen og teppet hans - som er tom!! 


Jeg gikk forbi katteburet i dag, og knakk sammen. Såg han for meg liggende der.
Det beste for meg er at jeg IKKE drog til dyrlegen med han selv, for de bildene blir jeg aldri kvitt. Håper han hørte og forstod hva jeg fortalte til han før siste sprøyta ble satt.. Han låg helt rolig med hodet ned under hele besøket på 1t, og jeg prøver å trøste meg selv med at hadde han vært frisk, hadde han vært redd, og urolig. 
Det siste bildet 22,11. Du ligger anspent, finner ikke helt roen - og har nok litt vondt. Unnskyld!
Når jeg skulle til dyrlegen protesterte han vilt når jeg skulle ha han i buret, han VISSTE hvor han skulle, og klorte meg når han stritta imot. Så nå går jeg med tanker at han ville ikke inn i buret, for han ville ikke dø.... Så har jeg spurt mannen min om all slags tåpelige spørsmål.. Jeg syns det er forferdelig at han bare skal ligge i jorda, og har grått mye. Mannen sier han lagde seng til han, og datteren min var med å begravde han ... Jeg er redd det skal regne på han, og han skal ligge bløt.. Så bekymrer jeg meg over at jorda renner vekk, og han kommer fram.! Vi skal plukke fine steiner og legge rundt han... 


Trodde det skulle gå så mye bedre idag, før jeg stod opp var det ok, men så kom det over meg igjen. Stakkars Anette, måtte trøste meg når jeg brøt sammen i hulkegråt - og hun han nok med sin egen sorg over han. Mannen vet ikke hva godt han skal gjøre , og ville nesten ikke reise ut på hytta som ligger ca 40 min unna oss - for han ville ikke at jeg skulle være alene... Jeg er sliten, trett og har mistet gnistet. Prøver å finne trøst i de 2 andre kattene, men Kitty vil kose 3sekund så får vi oss en over fingrene, og Melvis må være i halvsøvne for å ha tid til å kose , ellers er han i vilter lek!! 


Det var Findus som var kosegutt, låg jeg og hvilte hoppet han opp og malte med den beroligende "stemmen" sin, han elsket å ligge innpakket i tepper ... Alle sier at det var det beste for han, og det er det viktigste, ikke at vi kommer til å savne ham... Men så er jeg så redd for at det ikke var det rette, tenk om jeg tok feil valg?? Men, så ser jeg han for meg der han gjømmer seg vekk, finner ikke roen, når han ikke ville spise ordentlig for det var vondt - og at han ligger hos dyrlegen med hodet ned . Han kastet opp etter den beroligende sprøyten, og jeg vasket det vekk, han skulle ikke sovne inn i spy.. Vasket den skjønne labben hans hvor det var komt litt. Jeg fikk ikke lov å klappet han når den beroligende sprøyten skulle virke, for da kunne jeg stimulere han til å prøve å holde seg våken. Jeg satt på huk og kikkte på han, prøvde å ikke hulkegråte, å fortalte ham at det var ok å sove nå - at han fikk lov... Når han hadde sovnet, klappte jeg han masse, koste med han og sa godnatt... Klarte ikke å være der når den siste sprøyten ble satt. Men det gikk fort heldigvis.. 


I dag har jeg kikket på nettet for å finne en ny Findus, jeg må ha et håp å se frem til.. Men, jeg vet ikke... Følte litt glede når jeg såg på bilder av kattunger, men så begynner smerten igjen .. Tenk at sorg kan være så vondt og smertefullt... 


Det er sånn jeg vil huske deg, smilende og kosende i senga der du ligger å maler!

Jeg håper du har det bra der du er nå, og at du møter meg når det er min tur. ! 

fredag 25. november 2011

Sorgens dag

Søte , snille Findus på 9,5 år sovnet stille inn hos dyrlegen i dag. Han har hatt problemer med tannkjøttet siden september, og blodprøvene viser nyresvikt.. Gått på 2 antibiotikakurer, får saltvanns oppløsning i sprøyteform. Vi såg tydelig han hadde vondt for å spise, han sov mye og manglet glimtet i øyet. Jeg kunne event. ta han med for videre utredning i Haugesund, men det var kanskje snakk om at livet ble forlenget 2-3 mnd - og jeg hadde ikke lyst han skulle lide mer. Det er så trist, så ufattelig trist, jeg har grått i 2 timer snart.Det gjør VONDT! 
Vi har vært heldige som har fått hatt han så lenge, helt frisk og rask inntil nå. Jeg har tatt han med hjem, nå ligger han i katteburet med teppet rundt seg frem til neste reis. Jeg klarer ikke la være å gå inn å klappe han, og nå angrer jeg veldig at jeg ikke kunne beholde han til over helga, men det hadde jo vært like vondt da...
















Han ser jo ut som han sover, vil ikke han skal være død...
Du vil bli dypt og inderligt savnet du verden beste Findus!! SOV GODT! 

onsdag 23. november 2011

Shopping

Da var det kontroll hos legen i går, før turen gikk videre til Haugesund. Første stopp var den nyåpnet Søstrene Grene butikken på Markedet, hvor jeg fikk snope disse herlige figurene til juletreet: 








Så var det Trend Huset :


Skal overføres til adventslysene 

Og disse tallene skal knytes på(har selvsagt fått to 2tall, så jeg må bytte det ene til et 3tall)


Jysk var neste stopp :






Disse er mye finere i virkeligheten , og større, 36 og 40 cm høye!



Mestergrønn på Amanda: 


Elsker å shoppe juledill dall!!

Min elskede katt Findus på 9,5år er ikke helt i stryken, begynte med rift i tannkjøttet som ble betent, og fikk antibiotika. 5 uker etterpå var hele munnen betent, og han fikk ny kur med antibiotike, og smertestillende i 2 dgr. Jeg ba om blodprøve, og svarene der var litt tvetydige. Er hvertfall noe med lever/nyre... Han fikk nytt fòr, men dette ville han jo ikke ha, så jeg har fått tak i enda et, og det er heldigvis populært. Han sover mye, er ikke så spretten som før - og vi ser i øynene at alt er ikke som det skal... Det virker ikke som han har sterke smerter, men noe plager han. Når han spiser virker det som om det henger seg fast, og at han ikke klarer tygge skikkelig, så noe i munnen er det .I går kveld hoppte han på fanget mitt og ville ha kos, da jeg plutselig kjente en flått. Tenkte at det var nå merkeligt nå som det har vært så kaldt, og fikk kikket nærmere på den. Var ingen flått, men en slags utvekst. Litt større enn en flått, men mye mer kantete, og så var den svart på ene siden. Fikk tatt bilde  og da ser vi egentlig hvor stygg den er. Minner om hudkreft/føflekk kreft hos mennesker. Så nå er jeg spent hva dyrlegen mener... Har han store plager og pines skal han få slippe, men jeg håper jo så inderlig å få beholde han lenger. .. 











Så bestilte jeg ball sko til datteren min i USA, men de var selvsagt for små. Siden det koster nesten 500,- kr å returnere de, frir jeg nå til dere lesere og spør om noen av dere vil ha dem. De er helt nye og ubrukte, bare prøvd 1 gang. Str 38 
Pris kr 299,- + frakt 35,- . 









Er du int., kan du ta kontakt på annegsvensen@yahoo.no 

mandag 21. november 2011

Operasjon is/snølylt

 
Plumpa innom en blogg i helgen - og fant et innlegg om hvordan man lager islykt (uten is):)
Man tager : 


Eggehvite og sukker (vi brukte kun eggehvite fra 1 egg til 6glass)

Hell eggehvite oppi glasset


Rist, vri og vend for å få eggehvite på hele innsiden. Hell ut det som blir til overs. 


Hell i sukker. Jeg fant ut det var best å ta litt å litt, først dekker jeg bunnen, så ristet/vendte jeg på glasset.




Og VIPS, så har du et glass som ser ut som det er rim på el. frossent!

GENIALT! Og lettvint. Du kan velge selv om du vil bruke lykten slik den er nå uten pynt, men det går også ann å feste på en blondesløyte, el. lime serviett på . Da trenger du også decoupage lim:


Klipp/riv ønsket motiv, husk å da av lagene på servietten slik at du KUN bruker det ytterste!



VOILA :

HER ER MIN FØRSTE LYKT! (ble litt skrukkete serviett, men det sees kun på nært hold;))


Her er min og Anette sin i lag 
Gir en varm og god glød
Her har jeg plassert min i hylla i stua: 



Vi lagde 6 glass i går kveld, så vi ble nok litt hekta ja.. Så nå er det bare å gå på jakt etter tomme Hapå, syltetøy, honning,rødbet,sylteagur osv. glass! Lykke til!