onsdag 29. juni 2011

Kitty

pusen vår er skadet!! Vet ikke hva som har skjedd, eller når det har skjedd..
Snille Kitty mor med kattungene ifjor

Hun bruker ikke venstre bakfot, og for hvert skritt må hun ta en pause. Klarte først ikke å gå opp trappa, men til slutt fikk hun det til... Jeg prøver å kjenne etter om det er noe brudd eller noe som stikker ut, men det er ganske vondt og ømt så hun freser og knurrer helst.. Stakkar jenta vår!

Hun har gjømt seg i en sengeskuff halve dagen, vil være i fred med smertene. La oppi litt mat til henne, og hun åt som bare det, pluss at hun fikk roastbeef(og det var hvertfall populært). Jeg er jo livredd det er noe med bekkenet/hofta, men tror hun hadde gått mye skjeivere da... Er vi heldige , har hun hengt fast i noe og forstrekt en muskel - eller kanskje det er noe i poten hennes, men det tror jeg ikke for når Findus hadde fått sår og betennelse i poten gikk han på en helt annen måte.. Vi får se det ann, og event.ringe dyrlegen i morgen. Regner med jeg må til Sauda, for de har ikke røngten her..

Kitty i 2009
Så jeg og Anette er litt deppa, for vi syns så synd på Kitty!! Håper det går bra!

mandag 27. juni 2011

Sommerferie

I 7 uker fremover har barna skolefri. Den mellomste skal begynne på VK2 TIP Industriteknologi, og tøtta skal begynne i 8 klasse. ..Ungdomskulen, hvor er årene blitt av. Da guttene gikk på ungdomsskolen, var ho fortsatt ei lita jente! Eldstemann gikk i 10 klasse, og ho i 2 klasse... Utroligt.

MEN, tilbake til overskriften, Sommerferie. Vi har i maaange år hatt sommerferie i Danmar, og pleier å bestille tur allerede i desember året før vi skal reise. Dette året har jeg måtte kjenne voldsomt etter, og bare jeg tenker på det får jeg klump i magen, og pulsen slår. Jeg orker ikke... Klarer ikke... Skaff meg et helikopter som flyr meg ned!! Så nå har vi funnet ut, at mannen og tøttå(og event. nr 2 hvis han vil) tar turen alene. Jeg syns det er forferdelig synd, men slik helsa har vært i vinter /vår tør jeg ikke. Vi har kikket på båt tur fra Stvanger, det er jo bare rett over 3timers kjøring herifra, men hele meg stritter imot.



Vi har lovet at tøtta  kan ta med en venninne, så er det å finne rett dato siden hun venninnen også skal til Bulgaria!!





Jeg har fått resept på en ny smertestillende medisin av fastlegen min som skal brukes under magenafall og sterke magesmerter. Jeg fikk denne på sykehuset i 2009 når jeg ble operert, og tarmen min har aldri vært så bra som de dagene jeg brukte denne. Vet også om ei annen dame med lupus i mage/tarm som har fått disse tablettene av Rikshospitalet til bruk under mageanfall. Disse fikk jeg for at jeg skal få en noenlunde smertefri sommer, og for at vi kanskje kan tørre å reise noen plass med magen min...

Vi skal iallefall til Kiel, og det ser ut som om det blir allerede i neste uke. Da er planen at jeg og tøtta flyr ned til Oslo tirsdag 5 juli(på 13 års dagen hennes, JIPPI), overnatter 1 natt på hotell før mannen og mellomsten kommer ned med bil,så cruiser vi oss av gårde.. Denne gangen SKAL det gå bra, og det tror jeg nok også siden jeg tar fly ned og slipper 6-7 timer i bil ihumpete vei!! Jeg satser på fly hjem igjen også,,

Dette er ikke lett, når en i familien er syk og "ødelegger" for alle de andre. (jada, jeg vet det ikke er min skyld at jeg er syk, men det er likevel ingen kjekk følelse). Forstår mannen og , jeg sier han kan bare reise, men han sier han har lyst vi skal alle reise ilag. Jeg ville reise mye før jeg ble syk, men da ville ikke han (el. hadde aldri tid). Nå er flisa snudd, bare at det ikke er viljen min det står på!

Håper på fine dager så vi kan ut på hytta iallefall. og det blir vel noen småturer innimellom. Å gå i 7 uker for tøttå uten å gjøre noe, blir for kjedeligt....




Håper dere kjære lesere for en flott sommer enten det er i hagestolen hjemme, på brygga ved hytta, ved bassengkanten i Bulgaria, på en fjelltopp i Himalaya - el. hvor dere enn måtte være!

fredag 24. juni 2011

Dagen i dag

24 juni .... Selve datoen bringer meg tilbake til barndommens ferieparadis i Flåtå oppe hos mormor...
Enger med  blomster i allslags farger, og markjordbær, mmm 



Mormor Minda 



Mormor Minda Falkenhaug var en fantastisk dame, det er vel ikke før jeg fikk barn selv jeg ser hvor utrolig hun var. 9 barn, 23 barnebarn(?), hvor mange oldebarn vet jeg ikke, hun fikk iallefall hilse på Joachim før hun døde. . Og vi var jo alltid en gjeng barnebarn hos henne i ferien, kan aldri husket hun var sur , lei eller sint  - tror faktisk hun storkoste seg med å ha oss der. Når vi var litt umulige, truet hun med stoppenåla ( og ja, hun brukte den... ;)) Og dette var langt oppi Flåtågarden på Hundorp, husker at vi henta vann i brønnen(på slutten ble det kobla til en slange så hun fikk vann rett i vasken) - den gamle vedkomfyren på kjøkkenet, utedo. Sukk, skulle ønske mine barn fikk oppleve dette. Vi barna såg vel ikke hvor tungvint alt var, hvordan skulle jeg idag klart meg uten vann og do, komfyr, kjøleskap?? 

Her skjenker jeg kaffi til mormor
Alle ble husket på jul og bursdager, ingen ble glemt. 
Det var og stas å være alene med mormor, da fikk vi ligge på kammerset hennes! 

Mormor på besøk i Tomtegata 4, Lillehammer. Jeg i røde klær, broderen i gul t-shirt og caps. Vi flyttet fra Lillehammer til Sand i 1976.

Jeg og mamma på ferie 

Her er jeg og broderen sammen med mormor og morfar (Oskar Johannesen Falkenhaug)

Ferie i Flåtå (PS, HER BLE DELER AV FRITT VILT 3 SPILT INN,de gjømmer seg i matkjelleren og morderen går opp trappene til 2 etasje) 

Sommertid 

Mormor

Jeg og søskenbarna mine Egil og Dag Rune Skrefsrud

Her er mormor i bryllup i Suldal, og vi tar en svingom

Leker pen dame med mormor sine klær, sko hatt og veske!

Jeg, mamma og mormor i konfirmasjonen min


Her hilsen hun på Joachim for første gang. Tror hun fikk se han 1gng til før hun døde.








Om sommeren gikk vi den laaange veien bort til melkerampa for å handle hos Fjellpilten , en omreisende butikk som kjørte rundt på setrene.. Dette var stor stas, og vi fikk som regel kjøpe Donald blad! 


Det var ofte fullt hus , men husker ikke at noen av de voksne klaget noen gang. Var alltid latter og moro(hvertfall fra et barns minne!) Flere av onklene mine var skøyere, og jeg husker enda latteren til onkel Arild! Vi rullet ned de lange bakkene , og min bror Johnny måtte bære meg opp igjen for jeg orket ikke gå (var ikke særligt populært men...) En vinter hadde jeg venninnen min Helle med, og vi rant rattkjelke ned til bygda, og måtte jo alliere oss med skyss opp igjen..(er vel 8-9 km ned trur jeg??) 


 Første gangen mannen min var med dit, var han nok litt "øvegidde" at det var SÅ langt oppi Gokk, og "Flåklypa" svinger opp dit! 


Mormor og morfar

Her rulla vi oss ned bakkene, og gjorde alt vi kunne for å slippe å gå opp igjen;)

Mormor og de 9ungene 



Hverdagsslit i Flåtå, mormor, morfar, tante Gunvor og søskenbarn Sten. I huset til venstre bodde oldefar, mormor, morfar, og 5 av ungene! Kan tro det ble stas når nyhuset stod ferdig !! Stabburet bak i bildet, der var det skummelt! For å komme på utedoen måtte vi gå forbi stabburet og vedaskuten!

Må visst prøve å ta en tur oppover i sommer, før alt er borte og rast sammen:( Det er nå vi ser hvor bortskjemte og godt vi har det med allslagt duppeditter og dingser vi tar for gitt! Men, mye av det er gode hjelpemidler da!

Og vet du hva? Idag er det nøyaktig 6mnd til julaften;)




torsdag 23. juni 2011

Grønne favoritter

Jeg har jo byttet ut vaskemidler, såper, shampoer, kremer til "grønne" produkter, og har funnet mine favoritter!! Og jeg vet at jeg ALDRI kommer til å bruke pulver eller tabletter til oppvaskmaskin og. vaskemaskin lenger, det er FLYTENDE som er tingen!! Jeg er kjempefornøyd, og med denne lille endringen gjør jeg kanskje noe godt for kloden vår og??





Favoritt "Zalo" (som jeg ikke får plassert  sammen med de andre Ecover produktene)
Mitt absolutte favorittmerke er ATTITUDE, som kan kjøpes HER.
Vask og skyllemiddel i 1 
Ylang Ylang & Tangerine oppvaskmiddel 


Ylang Ylang & Tangerin skyllemiddel (brukes til undertøy og håndkler, lukter deilig og ekslusivt;))

Ylan Ylang & Tangerin til vaskemaskin

Tea Tree & Lime flytende såpe til oppvaskmaskin

Så bruker jeg Mrs.Meyers produkter også, men de er ikke så "eksklusive" som Attitude, så de blir brukt på hverdagsklær og arbeidsklær;) Men, er kjempefornøyd med disse også, de gjør jobben og vel så det!! Mrs.Meyers finner du HER

Til toalett, funker bra

Alt mulig spray(bruker på kjøkkenet), altfor sterk duft for meg, Geranium, Det er denne som lukter "gamle damer" el. møllkuler ;)

Skyllemiddel geranium, den er ok på duft

Skyllemiddel lemon verbena, brukes mest 

Såpe til vaskemaskin, lemon verbana. Effektiv og god. Svigerdatter mente den luktet kattepiss, jeg syns den lukter friskt og nyvasket!

Her er min nye altmulig spray til kjøkkenet, duft av honning!! YES! 

Har også kjøpt av merket ECOVER som også selges i Norge(men til dobbelt pris av det du kan få det for HER på Iherb 

Såpe til vaskemaskin, har på en maskin med denne for første gang, er litt spent, for den luktet litt "grønnsåpe" 

Morning Fresh skyllemiddel

Sunny Day skyllemiddel(den har jeg i maskina nå) 

Oppvaskmaskintabletter, fungerte helt bra , men nå  er jeg omvendt og bruker KUN flytende!! 

Og har funnet en himmelsk serie Giovanni som har de mest fantastiske hud,hår og kroppspleieprodukter!!

Body Wash, og den er SVART, ser ut som flytende olje, MEN , er sinnsykt bra, og dufter .... HERLIG

Body Lotion. dufter fantastisk, trekker bra inn og er ikke fettete

Body Scrub som jeg bruker 1-2 gng i uka. Deilig duft, og huden blir myk...

Så bruker jeg Now Food, Solutions shampo og balsam med lime, appelsing og tangerin, håret dufter friskt, blir mykt - og jeg har faktisk ikke så mye grisebust etter jeg begynte med denne, har fått fall i håret!! Kan kjøpes HER

Som styling bruker jeg denne root lifting sprayen fra Giovanni. Fungere ok, men tar jeg i håret etterpå, henger fingrene igjen i håret, er ganske seigt. Men, den syns ikke, blir ikke "flass" når det tørker 

Frister noe av dette? Husk, hvis det er første gang du handler hos iherb, kan du bruke rabattkode NEG522, og få 5$ i rabatt!!

Hvis du skal handle er, husk bare å handle for UNDER 200,- for å slippe mva!! Du kan følge med på pris, vekt på handlekurven din. Du får valg mellom DHL (litt dyrere, men absolutt billigere enn posten norge), eller International airmail(kan kun brukes under 1360g)

LYKKE TIl!