torsdag 28. april 2011

GIVE-AWAY HOS TIPS & OG INSPIRASJON TIL HJEMMET


2 heldige får hver sin gavepakke fra passion4soap(se bildet) TRYKK HER for å komme til Tips & Inspirasjon til Hjemmet sin Give-away!

LYKKE TIL!

onsdag 27. april 2011

Min vei mot et bedre liv

Ja, for egentlig er det bare JEG som kan ta tak i livet mitt og gjøre noe med det. Noe får jeg ikke gjort noe med - men mye kan nok forbedres. Jeg vil nok alltid ha SLE/lupus, men er det noen grep jeg kan gjøre for å få et bedre liv med lupus èn? 




Jeg vil så lenge jeg går på uførepensjon ha mistet 33% av min årsinntekt som vanlig arbeidstaker (i mitt tilfelle vil det si nesten 
kr 105 000,- brutto MINDRE pr år) , så det kan jeg heller ikke gjøre noe med. DERSOM jeg får innvilget varig uføretrygd, kan jeg etter  1 år tjene 55000,- uten å miste pensjonen min hos KLP, hos NAV kan jeg tjene kr 75 000,- (1G) i året uten å miste pensjon.(hvorfor kan de ikke være samkjørte - jeg må jo følge KLP sine tak, og går dermed glipp av enda 20 000,-!!) Så , på sikt hvis jeg blir så stabil  kan jeg kanskje finne en arbeidsplass  som har bruk for en arbeidstaker som ikke tåler stress - må få komme å gå når hun vil - og forøvrig være snill og grei! 



Så hva kan JEG gjøre med livet mitt?? Har prøvd og feilet( i mange år), må finne noe som JEG kan leve med, og som jeg kjenner er BRA for meg! Det finnes jo tusenvis av råd og tips på internett, i bøker, og i blader - men hvordan i himmelens navn kan jeg vite hva som er rett for meg? Vi er jo alle ulike!! Så jeg sier som Trond Viggo - TENKE SJÆL  


*I et blad står det : Spis brød og potet - neste dag leser vi det er usunt 


*Melk er for kalver sier noen  - andre "forståsegpåere" sier vi må drikke melk for å unngå benskjørhet(hvorfor har da Norge det største antall benskjørhet i VERDEN???) 


* Bli slank og frisk med høyfett diett (bacon, fløte,ost,smør) - uff, nei det er farlig det, tenk på  hvordan det tetter årene dine, og kolesterolet ditt!! (iflg. LCHF brukere, er det visstnok forskjell på hvilket fett som er usunt, og kuren deres er helt trygg) 


* Kari ble frisk med råmelk - Tone ble frisk med soneterapi - Sara satt i rullestol, nå springer hun på fjellet etter 7 behandlinger med lysterapi... 
* Osv osv...


Er det noe rart en stakkar blir forvirret? Og vi vil jo så gjerne bli bra, at vi prøver det ene etter det andre (mens lommeboka blir enda tynnere enn før). Fastlegene kan komme med forslag utifra deres erfaring og kunnskaper - det er slettes ikke sikkert legen er enig i alt du vil ta fatt i(har heldigvis ikke det problemet med min lege!) - og du blir kanskje enda mer forvirret en du var før. Hvem skal man tro på?? Og hva gjør man nå? 


Så nå har jeg bestemt meg, jeg skal sette meg ned og lage en liste/plan over punkter jeg kan, vil og har lyst å gjennomføre. Dette er ikke snakk om noen bli ny plan eller  gå ned ørten kilo - men en LIVSSTIL som kanskje gjør at JEG får et bedre liv!. Vi har jo kun dette livet - og det er NÅ vi lever!! 
Med en kronisk sykdom går det ikke alltid som planlagt,men kanskje jeg finner noen punkter som gjør at sykdommen kan bli enda mer stabil?? 




Jeg har noen tanker og ideer som spinner rundt, nå er det å få satt det ned på papiret - og få det ut i livet. Kanskje du trenger en gjennomgang av livet også? Hva har du lyst til å gjøre? Er det noe som kunne fungert bedre? Hva tenker DU  om livet ditt, helsen din, personlige forhold, jobb, fritid, økonomi, mat, husarbeid,trening, avslapning? Vet DU hva som skal til for at du kan senke skuldrene, hva gjør deg glad? 






Så kjære leser, her får du en nøkkel av meg - oppgaven din blir å finne hvilken lås du trenger å låse opp for å få det bra med deg selv!! 
Setter stor pris på kommentarer, tanker og tips - vet egentlig IKKE hva jeg har begitt meg ut på, men kjenner bare at noe må gjøres! Først og fremst er jeg nok på det helsemessige planstadiet, men det skulle ikke forundre meg om det dukket opp andre ting også - det er mye som spiller inn på helsen!!  


" Gå DIN vei - ikke andres! "
(Grafitti) 

torsdag 21. april 2011

Hvordan er det å leve med lupus?

Denne artikkelen er funnet på  FOU.UIB.NO

Etterord av Carole Lindsell, Lillehammer
(Spesialsykepleier og registrert legemiddelkonsulent)

Under åpningen av en Lupus-kongress fortalte professor R. Lahita at hver gang han fikk et nytt kull medisinerstudenter sa han følgende: "Nå begynner dere på et seks års studium, og skal i løpet av disse årene lære alt om kroppen. Hvis dere vil ta snarveien og lære alt på en gang, så begynn med å lære om Lupus".


Jeg har reflektert endel over dette - det er jo så godt sagt. En annen side av saken er at selv om legene leser om sykdommen må det være vanskelig for dem å forstå hvordan det er å leve med den. Ved den samme kongressen foreleste psykiater H. Shapiro, som selv har Lupus. Han har intervjuet over 500 Lupus-pasienter og mener å ha funnet et bestemt karaktertrekk hos disse, før sykdomsutbrudd. De er ærgjærrige, hyperaktive, perfeksjonistiske, selvstendige, ansvarlige, energiske og føler at de har kontroll over livet. Ja jeg føler meg truffet! Det er meget vanskelig for disse uavhengige og aktive personlighetstypene å akseptere og tilpasse seg de utfordringer og begrensninger som Lupus fører med seg. De mister rett og slett selvfølelsen og blir usikre, fortvilte og engstelige.

De første symptomene på Lupus er vanligvis langvarig tretthet og svakhet. Lupuspasienten reagerer med å prøve enda hardere, så det blir en vond sirkel. Tiden før diagnosen er en prøvelse! En føler seg sykere og sykere mens legene svarer: "Du er nok overarbeidet", "det er nok influensa", "det er noe som går", "Det kan være årstiden", "trim litt mer" osv. Vennene er ikke til hjelp, med bemerkninger som "Du ser så godt ut!"
De fleste Lupuspasienter føler en enorm lettelse når de endelig får stillet en diagnose. Selv var jeg meget takknemlig for at jeg ble tatt på alvor og trodd, da jeg kom til undersøkelse hos en revmatolog.
Men, ettersom realitetene begynte å synke inn, ble jeg sint, skuffet og deprimert over å ha fått SLE. Det gikk opp for meg at dette blir ingen dans på roser - og verst av alt: sykdommen kommer ikke til å forsvinne i løpet av en uke, måned eller ett år. Nei, den er kommet for å bli! Jeg funderte på hvorfor den hadde rammet meg og hva jeg hadde gjort for å fortjene den.

Så begynte medisineringen, først et malariamiddel, som jeg dessverre fikk øyenskade av - noe som heldigvis er svært sjelden. Så kom turen til kortison. Du verden for en virkning!! Smertene forsvant, jeg følte meg sterk og svevde høyt over bakken. Åaaa-h for et mirakel!
Selvfølgelig oppdaget jeg bivirkningene med min nye venn også. Omplassering av fett, mottagelighet for infeksjoner, humørsvingninger ved doseforandring, blåmerker, små blodkar i fingrene som brister osv. Men jeg er veldig glad for kortison allikevel.
Neste problem ble kostandene. Plutselig var jeg jaget vilt av revmatolog, indrernedisiner, kardiolog, gynokolog, øyenlege, hudspesialist, nevrolog og for ikke å glemme "vampyrene" som er umettelige mht. blodprøver!
Hundrelapper fløy ut i egenandeler både til leger, apotek, og til medsiner som ikke er på blå resept.
Enda et problem ble angsten, spesielt angsten for å få en ny oppblussing - disse "flares" er det verste jeg vet - kanskje fordi jeg ikke har kontroll over dem selv! Dagene med høy feber og influensafølelse i kroppen, den fæle hodepinen som gjør meg redd for hjerneblødning 

Epileptiske anfall. Disse hodepinene er ulik vanlig hodepine fordi ingen smertestillende tablett synes å ha effekt. Så er jeg redd for hjertet som enten dunker som om det er nyforelsket eller hopper over noen slag, for så å slå dobbelt inntil det vinner fatning igjen.
Medikamentet 'Isoptin" har blitt min faste følgesvenn og det hjelper mye. Hjertet trenger nå ikke så mye surstoff for å utføre den samme mengde arbeid som før.

Ikke rart jeg er engstelig for hjertet, jeg har jo bare det ene! Når urinen blir bokølfarget, er jeg redd for nyrene også - jeg har ikke mer enn to av de! Så ser jeg i speilet på utslettet i ansiktet, smører på kortisonkrem og håper at jeg ikke får arr. Jeg kikker også på ansiktet - er det mer måneansikt tro? Er det litt kjølig, blir to pluss en halv på begge hendene likfingre. Au -au, jeg skal si at det gjør vondt når de tiner!
Det er klart at alt dette er stressende. I tillegg gjør bruken av kortison at du blir mindre i stand til å reagere naturlig og automatisk på stress og til å nøytralisere kamp eller fluktresponser. Du overreagerer på små utfordringer, noe som resulterer i en alt for høy grad av spenning, angst irritabilitet og humørsvingninger. Bruk av kortison synes faktisk å etterligne en tilstand av stress i seg selv.

Å lære å hanskes med stress er alfa og omega for Lupuspasienter, fordi stress i enhver form kan få sykdommen til å blusse opp igjen. Prøv derfor å gi slipp på alle unødige bekymringer, unngå å bli overtrett, del følelsene med noen, gled et menneske hver dag og prøv å se på det positive i tilværelsen. Louise L. Hay skriver i sin bok "Du kan helbrede ditt liv", at Lupuspasienter skal si hver gang de står foran speilet:
    Jeg hevder meg fritt og lett Jeg viser at jeg er sterk Jeg el og godtar meg selv Jeg er fri og trygg
Verdt å prøve! Jeg nevnte dette med å dele følelser med familie og venner. Husk kronisk sykdom virker inn på dem også. Den kan faktisk snu opp ned for alle involverte. Familiemedlemmer kastes inn i roller som er både uvant og uønsket. Dette resulterer i stress som kan ødelegge de sterkeste familiebånd. Mye sinne, harme og skyldfølelse er ofte innestengt. Uten en ventil kan personen simpelthen sprekke, noe som gir mer skyld og skam.

Konstant tretthet og smerter kan tære på et menneskes følelsesmessige tilgjengelighet noe som får dem til å distansere seg fira familie og venner. Syke mennesker blir ofte selvopptatte, noe som også skaper avstand. Hvis sykdommen er livstruende blir dette en enorm belastning for alle. Er den syke en kvinne, blir det en meget stor belastning for hennes mann. For mange menn er omsorgsrollen uvant, ukomfortabel og vanskelig å hanskes med. Kvinner med en kronisk sykdom føler lett skyld fordi de ikke kan ta seg av familien så mye som de ønsker.

En vrien side av Lupus, er at den kan blusse opp som lyn fra klar himmel, noe som gjør det temmelig umulig å planlegge reiser, besøk o.l. Begrensninger i livsutfoldelse oppleves som et nederlag, noe som også gir en følelse av utilstrekkelighet, nedstemthet og håpløshet. Familien må være i besittelse av en engels tålmodighet. Derfor er det overmåte viktig å kunne snakke sammen og være innforstått med at det vil komme bølgedaler.
Det hjelper å ta enkle forhåndsregler for å unngå å bli overtrett. Selv opplever jeg Lupustrettheten som en total utmattelse av hele kroppen, som om muskler og ben er laget av lutefisk! Det er viktig å spare på energi. Legg deg ned i noen minutter, uansett tid på døgnet, deleger arbeidet, tenk på noe hyggelig, prøv å bygge opp det positive i deg, meld deg inn i en Lupusgruppe, det gir tilhørighet og kunnskap.

Personlig har jeg fått et mer fatalistisk syn på verden og kan mer ta ting som de kommer. Til å begynne med syntes jeg det var leit å ikke kunne spasere lettkledd i solen. Nå bruker jeg side skjørt, lange ermer, bredbremmet hatt, solbriller og masse solkrem med høy faktor. En ny "irnage" men det går bra det også!
TEGNING Ny "image"
Jeg er sikker på at jeg har mange Lupuspasienter med meg når jeg sier at Lupus gir deg et annet og rikere syn på livet. Jeg setter mye større pris på alt - familien, venner, naturen, lys, musikk, farver og alle andre gleder som livet gir.

Vi har så mye å se frem til. Forskning kaster nytt lys over gåten SLE. Store fremskritt er gjort. Pasienter lever, der de før ikke gjorde det. Medikamenter blir mer sofistikerte, bioteknologi gjør enorme fremskritt, transplantasjonsteknologi blir bedre og bedre. Husk at det finnes mange lys på horisonten, så hold humøret oppe!
BILDE
"Sommerfugl i engen"
Billedvev av Carole Lindsell

tirsdag 19. april 2011

Påskeegg



I dag kom verden vakreste påske egg i posten, og det ble en oppmuntring midt i sykdomsperioden..


Har aldri sett så flotte håndlagede egg før, og jeg er helt vilt forelsket i dem.


Jeg bestilte dem HER, og jeg er stum av beundring av alt det flotte denne jenta/damen lager! Ta en kikk innom bloggen hennes du også!!







Jeg sendte en mail over hva jeg likte, og hun lagde eggene etter mine ønsker.(det startet med at jeg ville kjøpe 2 av eggene hun hadde lagt ut for salg på bloggen, men de var utsolgt) 


Se de sarte nydelige fargene, og jenta som er "gjemt" inni skallet!





Jeg skrev også at jeg likte blonder og "bling bling"  - og her ser dere det andre egget!! Fantastisk! 







Bli med på påske GIVE -AWAY!

mandag 18. april 2011

Skuffelse

Å være syk er ikke lett. Nå skulle vi reise til Kiel igår, jeg hadde tatt alle forhåndsregler, økt kortisonen - ikke stresset - tatt det HELT med ro dagen før og trodde det var i boks.


Vi måtte snu første gangen etter 3min kjøring, for jeg kjente noe var i gjære. Tok Buscopan tablett hjemme, og ville prøve igjen. Oppi Bratlandsdalen ble jeg itillegg bilsjuk, trodde jeg kom til å kaste opp, sveivde ned bilruta og fikk frisk luft. Sovna, og våkna i Haukelitunnele - KRISE!! Magesmerter, skjelvinger, frysninger! Gubben ga bånn gass til Haukeliseter og jeg fikk inn der. 



Er usikker hvor lenge vi var der, men maen sa iallefall at dette går ikke, vi snur og kjøre hjem. Vi satt først og telte hvor langt det var mellom hver bensinstasjon med toalett inn til Oslo, men det er jo ikke holdbart. Var helt utslått og gele, hodeverk, vondt i magen . Syns så forferdeligt synd på tøttå, tårene hennes trillet på vei hjem og når vi kom hjem, ho var så skuffet stakkar.. 

Den dårlige samvittigheten holdt på jo på å kvele meg, selv om jeg innerst inne VET at jeg ikke kan noe for det, men er så forbannet lei at sånt skal skje når vi har planlagt noe. Har sjekka color line sine nettsider, de har flere ledige plasser i påsken, så vi har fortsatt en mulighet. Tør ikke å bestille noe, men får heller ta det på sparket. Jeg og tøtta snakket også om å hive oss på et fly ikveld, og ta 2 netter på hotell i Oslo, men er veldig usikker... Er fortsatt slapp, og ikke i form - så dette er valget kvaler. De nærmeste mener jeg burde vente til jeg blir mer opplagt, men når blir jeg det? Samtidig er det ikke kjekt om jeg blir liggende på et hotellrom i Oslo heller, for jeg slipper IKKE tøttå ut aleine der... Så nå er det tenke tenke og valgets kvaler .



Så påskeferien 2011 blir et kapittel for seg  - med blanke ark og fargestifter tell... Desverre får jeg ikke fargestiftene jeg vil ha til å fylle ut arkene - så nå gjelder det å finne alternative farger!! Ha en fin mandag - kos deg med familien! 


søndag 17. april 2011

Påskeferie -AVLYST

Kom til Haukeliseter - så snudde vi... Jeg var drittdårlig hele veien, så det gikk ikke.
Men, vi skal nok ta det igjen i vår...
Snufs....

Påskeferie

Jeg, mannen og de 2 yngste skal ut å lufte vingene en snartur!
Det blir Oslo - Kiel idag til tirsdag - hurra!!



Da skal vi sove her :

Spise frokost her :

Kanskje en pizza her?

Tror det er 4 gangen vi tar denne turen - og det er et herlig avbrekk. Jeg liker  IKKE sjøen, og blir fort sjøsjuk - men har gått bra på disse båtene. Reiser forhåpentligvis på ei gunstig tid!!

Når du leser dette, har vi vel vært på farten i et par timer allerede.
Båten har avgang kl 1400 fra Oslo,så det blir  kjøring i 6-7 t først, stønn... Gruer meg litt til det, håper iallefall at været er bra over Haukeli, og at påsketrafikken går andre vei!.

Det er masse kjekt for store og små på disse båtene, og man får litt "luksusfølelse". Det er lekeland, badeland, spa og fitness senter (med både frisør, massasje, trening), casino (regner med 18åringen vil inn å svi av noen kroner der når han endelig er gammel nok;) Mor sjølv syns det er kjekt å bare sitte i promenade gaten og følge med på det yrende folkelivet. Liker å observere folk, det finnes mange artige eksemplarer der!

Fra Kiel tur 2009
Så blir det nok et tur i toppetasjen til Observation Lounge - å nyte en San Fransisco long drink (som regel alkholfri!!) - eller så får jeg bartenderen til å lage en artig kreasjon med masse farger både til meg og tøtta!

Vi får 4t i Kiel - og det er å ta bena fart og styrte te Sophienhof. Yndlingsbutikken der er New Yorker - MASSE tøffte klær til oss alle 4! Virkelig et elderado! DET er den viktigste butikken ;) Så er det bare kjekt å gå rundt å kikke- artige påskedekorasjoner og mye som skjer rundtom i senteret!

Da er det å ønske en god påske , enten du har tatt ferie eller må jobbe disse virkedagene, så "snakkes" vi senere i påsken tenker jeg!

fredag 15. april 2011

Fredagskos ?

I dag har vi hatt pølseform til middag - enkelt og godt !

Oppskriften jeg bruker til 2 voksne + 2 ungdommer:
1 pk magre kjøttpølser uten skinn
2pk potetstappe
2 egg
1,5dl melk
0,5 dl fløte
3-4 ss tomatpure
1 ts salt
ca 100-150 g revet ost



*Sett ovnen på 200C.
* Lag potetstappe fra pose(er du flink, lager du selv)
* Skjære pølsene i små biter
* Visp sammen egg, salt, melk og fløte ( bruker ofte oregano el. gressløk) og tomatpure
* Smør el spray formen
* Hell potetstappa oppi formen
* Fordel pølsebitene over stappa
* Hell over eggeblandingen
* Legg revet ost øverst

Nederste rille i ca 20 min.

Her er det bare fantasien som setter grenser, du kan ha potetbiter istedenfor stappe(da bruker jeg kokte poteter og skjærer i terninger) - du kan oppi løk, mais,sopp osv...

Serveres med en grønn salat og gjerne et godt stykke brød/baguett og smør..

Har hatt snarbesøk av en gammel kompis idag  - og planen var at vi skulle på pubquiz på HEIDRUN,men neida..

Magen lukta jo lunta at noe skulle skje, og bestemte seg for å slå seg vrang. Så nå springer jeg mellom senga og do, og er både fortvilet og mektig lei. Bare for en gang skyld skulle jeg ønske den kunne vært litt medgjørlig..



Har sendt eldstemann ned på Rimi etter Cola i glassflaske og Kaptein kjeks!


Ha en riktig fin fredagskveld dere andre og kos dere. Det gjør iallefall Melvis

torsdag 14. april 2011

Operasjon mislykket boller

1 pakke tørrgjær
2 dl havremelk
4 ss flytende margarin
3 ss sukrin
1 ss farin
1/2 ts kardemomme
3,5 dl glutenfritt mel
2dl kokosmel

Oppskrifta såg da bra ut?? MEN - bakpå det glutenfri melet står det at man måtte itillegg ha Xanthan Gum (binder sammen deigen, akkurat som gluten) .Stønn, det hadde jo ikke jeg. Jaja, kjørte på...

Så var det kokosmelet da, leste bakpå at man skulle ta 10-15% MER vann når man brukte kokosmel, så jeg prøvde meg fram og fant en fin deigblanding. Så leser jeg plutselig at når man baker med kokosmel må man bruke EGG som bindingsstoff! Heiv oppi et egg, og det blei jo bare suppe...Så var det å helle oppi mer glutenfritt mel. Deigen minte veldig om smørdeig(slik vi lager sjakkruter, sandkaker osv.)

                      Klarte nå kna sammen noe bollelignende , var jo ikke snakk om å trille ut deigen..
                                                                    Sto på heving 1t
                                                   Ble stekt midt i ovnen 220 C i 20 min!!

Luktet bakst - men de ser jo helt latterlige ut. Ja, faktisk som noen forvokste sandkaker!
Måtte jo ta en smaksprøve, de var litt seige inni - med en ubestemmelig smak, litt godt og litt vondt. Men ettersmaken -FY F..... er det verste jeg har kjent.. Blærgh!! Så dette ble operasjon mislykket boller - neste gang holder jeg meg til spelt mel!!!

HELDIGVIS kom det en liten pakke fra iHerb i dag også, og der var det deilige slikkepinner og drops! Så da  koste vi oss med det heller...

Slikkepinnene og dropsene er :
  • Glutenfri
  • Sertifisert økologisk
  • Ingen kunstige fargestoffer
  • 100% naturlige smaker
  • Naturlig frukt ekstrakter
  • Ingen sirup
  • Kasein-fri
  • 100% vegan
  • Tree nut-free
  • GMO-fri
  • Peanut-free
  • Soy-free
  • Wheat-free
  • Meieri-free
  • Ingen MSG

GRRR

at det skal være så vanskelig å være "grønn" !!

Er jo parabener og kjemikalier i ALT man ser, er utrolig tidkrevende å lese igjennom alt man skal ha..
Takk og pris for iHerb som egentlig har ALT man trenger! Og til en billig penge.


Prøvde tannkremen i går kveld og idag - syns det er noe som "mangler" når det ikke skummer - samt tennene føles så "tørre" etterpå?? Hm... kanskje man venner seg til det. Har heldigvis også kjøpt munnskyllevann  - så det hjalp litt på følelsen ;)




Bilde av salongen, stjelt av liv-midt-i-livet
I dag har jeg vært hos frisøren min Wenche. Ringte henne på forhånd og sa jeg ikke skulle bleke, og stripe håret i fancy farger som planlagt, siden jeg nå skal begynne et "renere" liv. Men, jeg er da litt forfengelig - så hårfarge ville jeg jo ha.. Wenche ordnet opp hun, og skaffet meg en hårfarge UTEN amoniakk iallefall. Den lukta absolutt ingenting - og jeg ble kjempefornøyd med fargen, Dark Violet 3.56(husker ikke merket ifarten). Siden jeg (nok engang) prøver å samle til langt hår, ble det bare stussing og forming i dag - men gu`så deiligt!! Etterpå fikk jeg en olje i håret for hun syns det var så tørt - og til slutt hårspray for allergikere og folk med sensitiv hud (for vi kan da ikke ha voks oppi med parabener i !)
Det er deilig å være hos frisøren!


Idag skal jeg prøve å bake boller med det glutenfrie melet jeg fikk i går. (har aldri bakt med glutenfritt mel før) Tenkte å bruke litt kokosmel oppi også, bare et innfall. Kanskje det blir søtere da ? Jeg har jo også fått erythritol (SUKRIN) istedenfor vanlig sukker. Jeg har kun havremelk hjemme nå, så ble litt usikker om jeg kan bruke det i blandingen, eller om jeg skal bruke kun vann... Hmm. får søke på internett (HVA skulle man gjort uten det?) . 

Vil du lære mer om bruk av Sukrin istedenfor vanlig sukker, trykk HER. Ser det er flere som bruker Yacon el. Avage sirup som søtningsstoff - så langt i prosessen har ikke jeg kommet enda ;) 

Da går jeg og sette deigen på heving - så legger jeg ut resultatene ! (kryss fingrene for superhusmora!!) 


Ps,må jo selvsagt legge ut et "fjortis" bilde etter jeg har fjoga meg opp hos frisøren, strålende fornøyd med både klipp og farge - nå er fruen påskeklar: 


onsdag 13. april 2011

TJOHO

mine første pakker fra iHerb ankommet!!
(Selvsagt masse kluss når jeg skal bestille, DHL Norge skyldte på nytt scannings system, dvs. 3 av pakkene mine låg i stavanger i 7dgr , og den ene av dem fikk seg tilogmed en ekstra tur til Oslo!!

På mandag fikk jeg : 1 stor sunblock 30+ , og Grab - n-Go Kit te tøtta


Settet inneholder sunblock 30 +, after sun soothing lotion, sun protector hair spray, 2 såper, og 1 kam!


Giovanno shampo og balsam med kinesiske urter. Lukter - urter?? Ikke prøvd enda.  


 Head shampoo - denne lukter fantastisk godt, merkelig konsistens - det er nemlig klar gele(ser ut som vann) . Skal bli artig å prøve.



Spa Handcream - ble god og glatt på hendene, men mislikte duften, minnet litt om "myggspiral/spray" lukt -litt sånn sitronaktig :(
Kommer IKKE til å kjøpe igjen, ei heller bruke den.. Liker ikke den hinna av glyserin som legger seg på hendene - vasker du deg renner jo vannet rett av!!
 Mrs. Meyer`s rengjøringsprodukter! Lukter av Geranium. Denne sprayen brukes overalt, prøvde den på kjøkkenet og komfyren - funket den. Luktet friskt etterpå, samtidig litt "amerikansk" (jeg innbiller meg iallefall at det dufter sånn i amerikanske hjem ;)) - mellomsten sa det lukter gamle damer!! Haha, forstår hva han mener, minner litt om møllkulene oldemor hadde i skapet sitt.
Har prøvd 2 vasker med dette skyllemiddelet nå, tror det funker bra. 




 WC rens, også med Geranium duft. 



Flytende tøyvask - her tabbet jeg meg ut og bestile en annen duft enn skyllemiddelet, Lemon Verbana - men kjenner ikke at det er forskjellige dufter på de nyvaska klærne som henger ute til tørk nå. Skal bli spennende å se om vi merker noe når vi har på klærne. !

Alle disse produktene er miljøvennlige, og ikke testet på dyr - samt biologisk nedbrytbare. Prisen var ikke så verst, tøyvasken kostet 38,- kr for 1,8 L!


                                              
Himalaya Rock Salt med masse mineraler - ser flere blogger skryter av det. (er usikker om jeg har kjøpt rett merke da men..) 





Vivani 100% organic  mørk sjokolade med appelsin - vel - liiitt for bitter for meg :(













Gluten fritt mel til kaker, brød, pannekaker, vafler osv. 1,24 kg til kr 37,-





Erythtritol -SUKRIN.
  • Inneholder ikke kunstig farge, aroma, eller Animal Products
  • Wheat-Free, Gluten-Free, Nut-Free, Meieri-Free, soya-Free og Casein-Free
  • 100% Vegetar

Erythritil er et naturlig søtningsmiddel som er trygt for diabetikere eller andre som ønsker en sunnere livsstil. 

Jeg betalte kr 42,- for 454g , har funnet i norsk nettbutikk 400g til 69,-.







Økologisk palmesukker fra kokospalmer i Indonesia. 


Så idag har det nesten vært julaften her!! Har også gått til innkjøp av : 



KOKOSMEL:Aman Prana Kokos mel er rått (ikke varmebehandlet over 40 grader), rikt på enzymer, kalorifattig, ikke søtet, helt glutenfritt og en rik kilde til kostfiber og mange viktige næringsstoffer. Siden kokosnøttmel inneholder såpass mye fiber, er det perfekt for å regulere magen. Kokosfiberet renser også innvollene og gir deg bedre motstandskraft og vitalitet.
Stadig flere prøver å unngå hvete – enten fordi de er allergiske eller intolerante eller fordi de er på en lavkarbodiett. Kokos mel er et perfekt glutenfritt alternativ og gir i tillegg god smak av kokos. Dette gjør det perfekt til smoothies og som tilsetning i mange typer retter.
Kokos mel er naturlig søtt. Du kan derfor bake med mindre sukker. Kokos mel er egnet til å erstatte 10-25% av hvetemelet i tradisjonelle bakeoppskrifter.
Kokos mel har et høyt innhold av kostfiber (ca. 38%) og protein (ca. 19% og alle 8 essensielle aminosyrene). Du kan derfor også bruke Kokos mel som kosttilskudd – som en ekstra kilde til fiber i yoghurt eller i frokostblandinger eller lage deg en proteinsmoothie.
Har ikke fått prøvd det enda, tenkte jeg skulle prøve meg med noen muffins (eller blir det noe muffens?? ). 

 MIN MORGEN MIX 
Hver morgen på tom mage tar jeg et glass vann tilsatt Best of Greens Kamut Hvetegress, 1 ts Aman Prana omega 3-6- olje  - samt 1 ss hemp frø uten skall.

Leser at flere blander dette i ren eplejuice for å døyve smaken - men jeg likte ikke med eplejuice, så her går det i vann. Har nå tatt dette i 1,5 uke. Du lurer sikkert på om jeg merker noe forskjell? Tja, klarer faktisk å stå opp tidligere om morgenen, og disse dagene hvor jeg har stått opp i 0700 har jeg faktisk IKKE hvilt meg på dagtid :)


Chlorella har jeg også fått i hus, men tør ikke ta det nå før påske (og Oslo - Kiel 17-19 april) Daglig anbefalt dose er 14!!tabletter - ojojoj - tror det holder med 3 til meg. Leste i en eller annen blogg det var noen som hadde funnet en bra chlorella type man ikke trengte å ta så mange tabletter pr dag, vet DU hvilket innlegg dette var, vil du please kommentere? 

Leter også et annet blogginnslag om LAVT STOFFSKIFTE, og hvilken mat man bør unngå.(stod remset opp både brokkoli, blomkål osv... ) Kan du hjelpe meg å finne dette innlegget?? 

Det var dagens andre blogg innlegg, puh! Han en strålende flott onsdagskveld folkens, og takk for at du kikker innom!