tirsdag 30. november 2010

Siste dag i november

og 8,2 minusgrader---brrrr!! 
Tenk, i morgen er det første desember. Unger gleder seg til julekalender(og har ikke i tankene hvor stort hodebry dette er for de voksne som skal prøve å få NOEN fornuftige gaver oppi) ,  - de gleder seg til juletrefester(som selvsagt de voksne MÅ være med på enten de vil eller ei siden avkommet skal opptre) - så er det selvsagt JULAFTEN!! Den store avslutningen.... Hva får jeg i år??
Nå er barna mine så store, at det begynner faktisk å bli vanskelig å kjøpe gaver, de har jo egentlig alt de trenger- hva gir man til en jente på 12år, gutt som blir 18 år 18 desember!!(6dager før julaften) - og så er det eldstemann på 20 år .(som bor hos svigers, så kan jo ikke kjøpe masse ting til event. egen lelighet så lenge det må lagres hos dem)

Dette året var alt klappet og klart, og julegavene ferdig i GOD tid.. Så kom jeg på han som blir 18 år, eldstemann fikk jo en litt dyrere gave når han fylte 18 - og vi kan jo ikke gjøre forskjell kan vi vel??
Så da måtte mor i tankeboksen -igjen!Men NÅ er det klappet og klart, og nå kan både 18årsdag og jul komme - jeg er FERDIG!

Tror vi voksne må bli flinkere til å stresse ned før jul, man trenger ikke full nedvask av hele huset ,
A. For det første er dette en tradisjon som stammer fra når mødrene var husmødre, og ikke i annen jobb(selv om de hadde mer enn heldagsjobb)
B.For det andre er det mørkt om kveldene, så ingen ser hvordan tak og vegger ser ut likavel(er det noen som kikker på slike ting når de er hos andre?? )

Fikk noen gode tips i et ukeblad nå, ang. julegjester(forsåvidt kan denne gjelde hele året)og dårlig tid:
* Hvis du IKKE rekker å vaske gulvene, støvsug rommene som skal være i bruk
*Rydd trapp og inngangsparti(husk, dette er førsteinntrykket) - og pynt med en krans, lys
*Sett en skål grønnsåpe under sofan
*Tørk støv i rommet dere skal oppholde dere
*Vask badet dere skal bruke(engangsklutene er ypperlige). Vask vasken og benken ekstra godt, gnikk ekstra på krana så denne skinner! Sett fram duftlys og rene håndkler (ta vekk klærne dine)
*Lukk dørene inn til rom som ikke er i bruk
*Demp den elektriske belysningen,og tenn telys - dette skaper stemning

Håper disse tipsene kan være litt til hjelp om du sliter med tidsklemma nå før jul!

mandag 29. november 2010

Nettbutikk

Siden jeg for tiden er 100% tidsbegrenset uføretrygdet (dvs, nå er det ingenting som heter det lenger etter 1 mars 2010 - nå går på jeg på arbeidsavklaringspenger!!) - har jeg prøvd å komme på noe som jeg kan holde på med hjemme.. Det er greit å ha noe å putle på med på gode dager! Foreløpig er det kun på "hobbybasis", og jeg vet ikke hvor lenge jeg holder på!

Har altså startet en liten nettbutikk, Miss Purple http://www.misspurple.no/ -og jeg importerer smykker og diverse direkte fra Kina og USA for å holde prisene lave til dere kundene!! Det er ikke alltid så lett å vite hva andre vil ha, så jeg må egentlig ta inn ting jeg selv liker!

Det som er mest populært nå, er serviettringene i lilla,rødt og klart glass.(men de er nydelige og da..) Akkurat nå er de på tilbud til 10,- kr stk, (før 15,-) . Har 2 damer som har likt dem så godt - at de har bestilt 60stk hver for å ha i bryllupene sine , og det syns jeg er kjempekoselig.. http://www.misspurple.no/product.html/serviett-ringer?category_id=7


Ellers har jeg hatt stand på båthuset i vinterferien, på Ryfylkedagene, Haustmarknaden og nå sist helg på julemessa i Suldal. Men dette tar tid og krefter, og jeg blir som regel dårligere etter slike stander. Har heldigvis gode hjelper i dattera mi Anette og venninne hennes Natalie!

I dag blåser det stikker og strå ute, og med mine bihuler er det ikke utevær! Det blir å få unna litt klesvask tenker jeg... Ønsker alle sammen en riktig god mandag!

søndag 28. november 2010

1 søndag i advent

Ja, tenk - så er vi kommet her allerede! Skjønner ikke hvor tiden blir av, husker de "gamle" sa bare vent til du blir eldre, da skjønner du hva vi mener med at tiden går fort!! Syns det var veldig rart å henge opp julegardiner, adventstjerner når sola skinner inn vinduet, det er grønt ute på jordet - det passer liksom ikke helt..

Samma styret hvert år når alt skal ned fra loftet og henges opp, hva virker iår, -og hvor er adapaterene.... stønn....Kulden tok knekken på 2 av utelysa mine i år, ledningene knakk rett og slett tvert av!!



I dag har jeg pakket inn julegaver, sett på programmer jeg tok opp før i uka (fks. The Middle på Tv Norge, kjempeartig serie - skal gå mandagskvelder kl 2230 fra og med i morgen..). Stressa og leita etter 2 julegaver, så hadde jeg jo gjømt de nede hos mamma.. Teflon hjerne? Neida, er bare lupus`en som har herja litt ;)


Anette er på kjøkkenet og lager lapper, så vi skal riktig kose oss når vi tenner det første lyset.. Jeg elsker adventstida, og pynter alltid til denne helga... Lille julaften er det opp med juletreet..Siden jeg pynter såpass tidlig, hiver jeg jula fort ut, som oftest rundt 3-5 januar, da er det nok... Nissene får også vente til lilla julaften..Har fått så dilla på engler nå, Anette kjøpte en nydelig engelvinge ranke på Søstrene Grene - den er så flott!!

Julenyheter som er kommet i hus i år er :  Julekrans fra Casa, side 72 - kr 298!



På torsdag var Anette på juleverksted på Krambua, 
og kom hjem med denne flotte dekorasjonen :

Nå kom mellomsten hjem fra kino - så da blir det lapper og tenning av lyset, ha en fin kveld folkens .....


ps, her er bidraget mitt til årets pepperkakeutstilling(selvsagt måtte det være en sommerfugl, som er "logoen" til SLE/lupus organisasjonen i USA )